KCDM 2.0

Spletno mesto KCDM2.0 - novega Kompetenčnega centra za design management (2017-2019) - je v pripravi.

Predvidoma bo objavljeno do konca leta.

Do takrat vas vabimo, da na teh straneh pobrskate med vsebinami prvega KCDM (2012-2015).

Objavljeno

Predlog nove politike dodeljevanja finančnih spodbud v sektorju kreativnih industrij

Design vse bolj stopa v ospredje dejavnikov globalne konkurenčnosti. Na podlagi dobrih izkušenj, ki jih je prinesel 2,5-letni projekt Kompetenčnega centra za design management (KCDM) smo se odločili, da pripravimo in odločevalcem predamo predlog nove politike pri formuliranju ukrepov za dodeljevanje finančnih spodbud v sektorju kreativnih industrij.

OHIM/European Patent Office report, released in 2013, underlined the importance of design as a motor of economic growth. 12.2% of all jobs in the EU are supported by design intensive industries, which in turn generate 12.8% of EU GDP.

Slovensko podporno okolje teh trendov še ne prepoznava enako kot nekatera uspešna Slovenska podjetja. Vsebina razpisov, ki se obetajo v 2016 lahko spodbudijo integracijo designa v različnih panogah in podjetjih, od zrelih visoko tehnoloških do t.i. startupov in nadgradijo dobro izkušnjo, ki smo jo s projektom Kompetenčenga centra za design management (KCDM) dokazali z rezultati ob zaključku projekta.

V projektni pisarni (KCDM) smo zato pripravili predlog nove politike pri formuliranju ukrepov za dodeljevanje finančnih spodbud v sektorju kreativnih industrij. Odločili smo se, da prosimo za podporo ključna podjetja in institucije, za katera mislimo, da bodo pobudi prispevali kredibilnost pomebno za ustrezno obravnavo pri odločevalcih v politiki finančnih spodbud na omenjenem področju.

Partnerje projekta KCDM, kot tudi druga zainteresirana podjetja ter inštitucije znanja, ki prepoznavate design management kot orodje za povečevanje vrednosti podjetja, vabimo k podpori pobude in vas prosimo, da pobudo podprete na info@design-management.si ter navedete vaše podatke (vaše ime, priimek ter podjetje / institucija).

Pobudo smo na ministrstva poslali v sredo 27.1.2016 z namenom da je v prihajajočih razpisih področje ustrezno obravnavano.

besedilo pobude

logični okvir

Za več informacij o pobudi, stik z iniciatorji ali s kakršnimi koli povezanimi vprašanji nam pišite na info@design-management.si

Prijava v sistem

Izgubljeno geslo?