Petrič

Podjetje Petrič je že več kot 20 let prepoznaven dobavitelj cestne opreme. Naše jeklene varnostne, protihrupne ter protivetrne ograje in prometni znaki zaznamujejo številne poti v Sloveniji, nekaj pa tudi na Hrvaškem.
Bogate izkušnje z obdelavo kovin v zadnjem času povezujemo z industrijskim oblikovanjem iin svoj asortiment širimo tudi na druge izdelke; med njimi izstopajo gabioni (košare, napolnjene s kamenjem), ki jih lahko uporabljamo kot protihrupno ograjo ali kot podporni zid ob obrežjih in cestnih usekih, ter funkcionalna in estetsko dovršena urbana oprema. Tu izstopa preklopni sedež Sitty, ki je leta 2010 prejel nagrado Red Dot. Najnovejši razvojni projekt so lastni kotli za centralno kurjavo na pelete ali drva. Odlikujejo jih tehnološke rešitve, ki uporabniku zagotavljajo odličen izkoristek ekološko neoporečnega goriva.

Prihodnost svoje panoge vidimo v povezovanju tehnološkega znanja in dobrih proizvodnih praks z vrhunskim oblikovanjem, zato sodelovanje v KCDM prepoznavamo kot priložnost za pridobivanje izkušenj in znanj s področja razvoja in trženja v tujini, še posebej na zahtevnih zahodnih trgih. Le nenehno izobraževanje in sledenje novostim na vseh področjih omogočata razvoj in napredek podjetja in v njem zaposlenih.

www.petric.si