Issa

Podjetje ISSA, proizvodnja, načrtovanje, trženje plovil d.o.o., deluje v panogi navtike, in sicer razvija, proizvaja in prodaja jadrnice. Glavni produkt od leta 2008 do danes je bila jadrnica Seascape18, jeseni 2012 pa je na trg prišla jadrnica seascape27. Podjetje največ prodaja na trgih Nemčije, Francije in Avstrije, pomembni pa so tudi trgi Švica, Japonska, Portugalska, Velika Britanija, Slovaška in Slovenija.

Oblikovanje, tako industrijsko kot grafično, je integralen del dejavnosti podjetja v vseh fazah razvoja izdelkov – od načrtovanja in razvoja do predstavitve na trgu in prodaje. Ob razvoju prvega izdelka, jadrnice Seascape18, se je pokazalo, da je prav vključevanje oblikovanja že v najzgodnejše faze projekta ključno za njegov uspešen potek in uspešnost izdelka, zato je bilo pri razvoju drugega izdelka oblikovanje še tesneje integrirano v vse faze razvoja z angažmajem zunanjih oblikovalcev.

Pri drugem izdelku, jadrnici Seascape27, so prav oblikovalski premisleki in pristopi ključno vplivali na jasne razlikovalne prednosti barke pred konkurenco in omogočili bistveno izboljšanje uporabniške izkušnje, na kar kažejo tudi prvi odzivi s trga.

www.seascape18.com